SEO

 

Intro:

For mig er SEO(Søgemaskineoptimering) både et arbejde, en hobby og meget mere.. Jeg har i mange år brugt stort set alt min tid, på at forbedre mine færdigheder indenfor SEO, hvilket gør at jeg de sidste par år har arbejdet professionelt med det og ikke mindst leveret et hav af flotte resultater til mine kunder.

Kort forklaring:

SEO er en forkortelse for “Search Engine Optimization” og betyder i sin enkle forstand at optimere en hjemmeside til søgemaskinerne. I Danmark er det lige meget simpelt, det drejer sig om at komme højt på Google, samt optimere trafik & konvertering, da Google dominere markedet fuldstændigt. SEO indebærer en helt masse elementer og foregår både på din hjemmeside, men i særdeleshed også ude på resten af nettet (LINKS!) Linkbuilding (at bygge indgående/interne links til din hjemmeside), er efter min mening stadig #1 vigtigste ting når vi snakker omkring SEO. Samtidig mener jeg også at linkbuilding er der hvor “kunsten” er i søgemaskineoptimeringen. Det kræver nemlig stor kreativitet og stramme processer at udføre linkbuilding og kun en mindre gruppe i Danmark mestrer det på højt plan.

Hvorfor arbejder jeg med SEO?:

Grunden til at jeg valgte at  arbejde med søgemaskineoptimering, Google Adwords & Google Analytics er simpel: Det interessere mig, udfordrer mig og giver mig brød på bordet. Jeg mener selv at det er en kæmpe fordel at være passioneret omkring det man laver, og det er jeg! SEO er en verden af skjulte muligheder og teknikker, som jeg hver eneste dag udforsker – og nettet er stort, så der er rigeligt at udforske indenfor SEO. Samtidig syntes jeg det er fedt at jeg kan “manipulere” med en så stor maskine som Google. Det fascinerer mig stort set hver gang, at Google ændrer SERP(Search Engine Result Pages) til min fordel, på baggrund af mit arbejde. Jeg syntes dog også det er fedt at præsentere kunden for præcis det de søger og dermed kan jeg også være med til at give Googles brugere en bedre oplevelse -Hvilket også er en af grundende til at jeg arbejder med konverterings optimering.

Hvorfor skal du arbejde med SEO?:

Der er ingen tvivl om at der er trafik at hente på Google, også for din website – dette er stort set alle webmaster/marketing specialister klar over idag, hvilket også gør at efterspørgslen på SEO pt. er meget stor. Men den primære grund til at du skal arbejde med SEO er for at sikre relevant og konverterende trafik til dig hjemmeside, både nu og her, men specielt også på langt sigt! Mange er slet ikke klar over hvor meget forretning der kan være i 1000 ekstra besøg pr. måned, fra de helt rigtige keywords og jeg har flere gange være involveret i projekter som har overrasket både kunde og mig. Så er du i tvivl omkring hvor meget potentiale din hjemmeside har på Google, eller hvor meget trafik dine søgeord har – ja så er det velkommen til at skrive/ringe og så giver jeg med glæde en hjælpende hånd.

Branchens mærkelige ord: 

her får du lige en kort liste med de mest talte forkortelser og ord indenfor søgemaskineoptimering, samt en forklaring detil.

SEO:“Søgemaskineoptimering” eller “search engine optimization”

Linkbuilding: Processen at bygge links til et website, intern eller eksternt.

SEM: “Search Engine Marketing”, Bliver ofte brugt til at omtale Google Adwords, men indebærer alt indenfor søgemaskine markedsføring

Black Hat: Den mørke side af SEO. Indebærer som regel Spam og andre lyssky teknikker.

White Hat: Den lyse side af SEO. Her laver du ingen løjer og følger gerne Googles udstedte retningslinjer

Grey Hat: Mellemtingen, som efter min mening eksistere.

Meta Keywords: Et tag som Google ikke benytter længere, men gjorde i gamle dage – brug ikke tid på dette.

Meta Description: Et vigtigt element i din hjemmeside som fortæller blandt andet Google en kort beskrivelse af din side, som ofte vil kunne ses i SERP.

SERP: “Search Engine Result Pages”

Det var lige de vigtigste i denne omgang. Jeg håber du vil kontakte mig såfremt der skulle være spørgsmål eller andet og ellers håber jeg du fandt hvad du kom efter, du kan dog læse meget mere om Søgemaskineoptimering hos mine kollegaer som du finder på dette link!